Categories: Bareilly News

108 Names of Ganesh ji: संकष्टी चतुर्थी के दिन करें गणेश जी के 108 नामों का जाप,पूरी होंगी मनोकामनाएं

108 Names of Ganesh ji:शास्त्रों और पुराणों में भगवान गणेश की महिमा की अनेकों गाथाओं और महिमा का गान मिलता है। इन्हीं पौराणिक कथाओं के अनुसार गणेश चतुर्थी का दिन भगवान गणेश के पूजन और उनको प्रसन्न करने का विशेष दिन है।भगवान गणेश के नामों का स्मरण करने मात्र से भी भक्तों के सभी कष्ट और संकट दूर होते हैं। आज गणेश चतुर्थी के दिन भगवान गणेश के 108 नामों का जाप कर उन्हें मोतीचूर के लड्डू और दूर्वा अर्पित करें। उन्हें लाल रंग के सिंदूर का तिलक लगा कर, अपने माथे पर भी सिंदूर का तिलक लगाएं आपकी सभी मनोकामनाओं की पूर्ति होगी….

Must Read: Sankashti Chaturthi 2023 : संकष्टी चतुर्थी (सकट) कब है? जानें शुभ मुहूर्त, पूजन विधि और सामग्री

108 Names of Ganesh ji:

  1. गजानन Gajanana ॐ गजाननाय नमः।
  2. गणाध्यक्ष Ganadhyaksha ॐ गणाध्यक्षाय नमः।
  3. 3.विघ्नराज Vighnaraja ॐ विघ्नराजाय नमः।
  4. विनायक Vinayaka ॐ विनायकाय नमः।
  5. द्वैमातुर Dvaimatura ॐ द्वैमातुराय नमः।
  6. द्विमुख Dwimukha ॐ द्विमुखाय नमः।
  7. प्रमुख Pramukha ॐ प्रमुखाय नमः।
  8. सुमुख Sumukha ॐ सुमुखाय नमः।
  9. कृति Kriti ॐ कृतिने नमः।
  10. सुप्रदीप Supradipa ॐ सुप्रदीपाय नमः।
  11. सुखनिधी Sukhanidhi ॐ सुखनिधये नमः।
  12. सुराध्यक्ष Suradhyaksha ॐ सुराध्यक्षाय नमः।
  13. सुरारिघ्न Surarighna ॐ सुरारिघ्नाय नमः।
  14. हागणपति Mahaganapati ॐ महागणपतये नमः।
  15. मान्या Manya ॐ मान्याय नमः।
  16. महाकाल Mahakala ॐ महाकालाय नमः।
  17. महाबला Mahabala ॐ महाबलाय नमः।
  18. हेरम्ब Heramba ॐ हेरम्बाय नमः।
  19. लम्बजठर Lambajathara ॐ लम्बजठरायै नमः।
  20. महोदरा Mahodaraॐ महोदराय नमः।
  21. मदोत्कट Madotkata ॐ मदोत्कटाय नमः।
  22. महावीर Mahavira ॐ महावीराय नमः।
  23. मन्त्रिणे Mantrine ॐ मन्त्रिणे नमः।
  24. मङ्गल स्वरा Mangala Swara ॐ मङ्गल स्वराय नमः।
  25. प्रमधा Pramadha प्रमधाय नमः।
  26. प्रथम Prathama ॐ प्रथमाय नमः।
  27. प्रज्ञा Prajna ॐ प्राज्ञाय नमः।
  28. विघ्नकर्ता Vighnakarta ॐ विघ्नकर्त्रे नमः।
  29. विघ्नहर्ता Vignaharta ॐ विघ्नहर्त्रे नमः।
  30. विश्वनेत्र Vishwanetra ॐ विश्वनेत्रे नमः।
  31. विराट्पति Viratpatiॐ विराट्पतये नमः।
  32. श्रीपति Shripatiॐ श्रीपतये नमः।
  33. वाक्पति Vakpati ॐ वाक्पतये नमः।
  34. शृङ्गारिण Shringarinॐ शृङ्गारिणे नमः।
  35. अश्रितवत्सल Ashritavatsala ॐ अश्रितवत्सलाय नमः।
  36. शिवप्रिय Shivapriya ॐ शिवप्रियाय नमः।
  37. शीघ्रकारिण Shighrakarina ॐ शीघ्रकारिणे नमः।
  38. शाश्वत Shashwataॐ शाश्वताय नमः।
  39. बल Bala ॐ बल नमः।
  40. बलोत्थिताय Balotthitaya ॐ बलोत्थिताय नमः।
  41. भवात्मजाय Bhavatmajaya ॐ भवात्मजाय नमः।
  42. पुराण पुरुष Purana Purusha ॐ पुराण पुरुषाय नमः।
  43. पूष्णे Pushne ॐ पूष्णे नमः।
  44. पुष्करोत्षिप्त वारिणे Pushkarotshipta Varine ॐ पुष्करोत्षिप्त वारिणे नमः।
  45. ग्रगण्याय Agraganyaya ॐ अग्रगण्याय नमः।
  46. अग्रपूज्याय Agrapujyaya ॐ अग्रपूज्याय नमः।
  47. अग्रगामिने Agragamine ॐ अग्रगामिने नमः।
  48. मन्त्रकृते Mantrakrite ॐ मन्त्रकृते नमः।
  49. चामीकरप्रभाय Chamikaraprabhaya ॐ चामीकरप्रभाय नमः।
  50. सर्वाय Sarvayaॐ सर्वाय नमः।
  51. सर्वोपास्याय Sarvopasyayaॐ सर्वोपास्याय नमः।
  52. सर्व कर्त्रे Sarvakartre ॐ सर्व कर्त्रे नमः।
  53. सर्वनेत्रे Sarvanetre ॐ सर्वनेत्रे नमः।
  54. सर्वसिद्धिप्रदाय Sarvasiddhipradaya ॐ सर्वसिद्धिप्रदाय नमः।
  55. सिद्धये Siddhaye ॐ सिद्धये नमः।
  56. पञ्चहस्ताय Panchahastaya ॐ पञ्चहस्ताय नमः।
  57. पार्वतीनन्दनाय Parvatinadanaya ॐ पार्वतीनन्दनाय नमः।
  58. प्रभवे Prabhaveॐ प्रभवे नमः।
  59. कुमारगुरवे Kumaragurave ॐ कुमारगुरवे नमः।
  60. अक्षोभ्याय Akshobhyayaॐ अक्षोभ्याय नमः।
  61. कुञ्जरासुर भञ्जनाय Kunjarasura Bhanjanaya ॐ कुञ्जरासुर भञ्जनाय नमः।
  62. प्रमोदाय Pramodaya ॐ प्रमोदाय नमः।
  63. मोदकप्रियाय Modakapriyaya ॐ मोदकप्रियाय नमः।
  64. कान्तिमते Kantimate ॐ कान्तिमते नमः।
  65. धृतिमते Dhritimate ॐ धृतिमते नमः।
  66. कामिने Kamine ॐ कामिने नमः।
  67. कपित्थपनसप्रियाय Kapitthapanasapriyayaॐ कपित्थपनसप्रियाय नमः।
  68. ब्रह्मचारिणे Brahmacharineॐ ब्रह्मचारिणे नमः।
  69. ब्रह्मरूपिणे Brahmarupine ॐ ब्रह्मरूपिणे नमः।
  70. ॐ ब्रह्मरूपिणे नमः।
  71. ब्रह्मविद्यादि दानभुवेॐ ब्रह्मविद्यादि दानभुवे नमः।
  72. जिष्णवेJishnaveॐ जिष्णवे नमः।
  73. विष्णुप्रियाय Vishnupriyayaॐ विष्णुप्रियाय नमः।
  74. भक्त जीविताय Bhakta Jivitayaॐ भक्त जीविताय नमः।
  75. जितमन्मधाय Jitamanmadhaya ॐ जितमन्मधाय नमः।
  76. ऐश्वर्यकारणाय Aishwaryakaranayaॐ ऐश्वर्यकारणाय नमः।
  77. ज्यायसे Jyayaseॐ ज्यायसे नमः।
  78. यक्षकिन्नेर सेविताय Yaksha Kinnerasevitayaॐ यक्षकिन्नेर सेविताय नमः।
  79. गङ्गा सुताय Ganga Sutayaॐ गङ्गा सुताय नमः।
  80. गणाधीशाय Ganadhishayaॐ गणाधीशाय नमः।
  81. गम्भीर निनदाय Gambhira Ninadayaॐ गम्भीर निनदाय नमः।
  82. वटवे Vatave ॐ वटवे नमः।
  83. अभीष्टवरदाय Abhishtavaradaya ॐ अभीष्टवरदाय नमः।
  84. भक्तनिधये Bhktanidhaye ॐ भक्तनिधये नमः।
  85. भावगम्याय Bhavagamyayaॐ भावगम्याय नमः।
  86. मङ्गलप्रदाय Mangalapradayaॐ मङ्गलप्रदाय नमः।
  87. अव्यक्ताय Avyaktaya ॐ अव्यक्ताय नमः।
  88. अप्राकृत पराक्रमाय Aprakrita Parakramaya ॐ अप्राकृत पराक्रमाय नमः।
  89. सत्यधर्मिणे Satyadharmine ॐ सत्यधर्मिणे नमः।
  90. सखये Sakhaye ॐ सखये नमः।
  91. सरसाम्बुनिधये Sarasambunidhaye ॐ सरसाम्बुनिधये नमः।
  92. महेशाय Maheshaya ॐ महेशाय नमः।
  93. दिव्याङ्गाय Divyangaya ॐ दिव्याङ्गाय नमः।
  94. मणिकिङ्किणी मेखालाय Manikinkini Mekhalaya ॐ मणिकिङ्किणी मेखालाय नमः।
  95. समस्त देवता मूर्तये Samasta Devata Murtaye ॐ समस्त देवता मूर्तये नमः।
  96. सहिष्णवे Sahishnave ॐ सहिष्णवे नमः।
  97. सततोत्थिताय Satatotthitaya ॐ सततोत्थिताय नमः।
  98. विघातकारिणे Vighatakarine ॐ विघातकारिणे नमः।
  99. विश्वग्दृशे Vishwagdrishe ॐ विश्वग्दृशे नमः।
  100. विश्वरक्षाकृते Vishwarakshakrite ॐ विश्वरक्षाकृते नमः।
  101. कल्याणगुरवे Kalyanagurave ॐ कल्याणगुरवे नमः।
  102. उन्मत्तवेषाय Unmattaveshaya ॐ उन्मत्तवेषाय नमः।
  103. अपराजिते Aparajite ॐ अपराजिते नमः।
  104. समस्त जगदाधाराय Samsta Jagadadharaya ॐ समस्त जगदाधारायनमः।
  105. सर्वैश्वर्यप्रदाय Sarwaishwaryapradaya ॐ सर्वैश्वर्यप्रदाय नमः।
  106. आक्रान्त चिद चित्प्रभवे Akranta Chida Chitprabhave ॐ आक्रान्त चिद चित्प्रभवे नमः।
  107. श्री विघ्नेश्वराय Shri Vighneshwaraya ॐ श्री विघ्नेश्वराय नमः।
  108. ॥ इति श्रीगणेशाष्टोत्तरशतनामावलिः सम्पूर्णा ॥

Vishal Gupta 'Ajmera'

Share
Published by
Vishal Gupta 'Ajmera'

Recent Posts

जय नारायण में शिविर में स्काउट्स ने सीखा तम्बू निर्माण एवं प्राथमिक चिकित्सा

बरेली@BareillyLive. शहर के जयनारायण सरस्वती विद्या मंदिर इंटर कॉलेज में जिला प्रशिक्षण आयुक्त पुष्पकांत शर्मा…

1 week ago

कमिश्नर और आईजी ने किया ककोड़ा मेला स्थल का निरीक्षण, दिये सुरक्षा एवं स्वच्छता पर विशेष निर्देश

हाई फ्लड लाइट और वॉच टावर की संख्या को बढ़ाने को कहा, मेला क्षेत्र में…

1 week ago

स्काउट एवं गाइड की जिला स्तरीय बीएसजी ज्ञान प्रतियोगिता सम्पन्न, विजेता राज्य स्तर पर प्रतिभाग करेंगे

बरेली@BareillyLive. उत्तर प्रदेश भारत स्काउट एवं गाइड के निर्देशन एवं जिला संस्था बरेली के तत्वावधान…

1 week ago

14 नवम्बर संकल्प : 1962 में कब्जायी भारत भूमि को चीन से वापस लेने की शपथ को पूरा करे सरकारः शैलेन्द्र

बरेली @BareillyLive. चीन द्वारा कब्जा की गई भारत की भूमि को मुक्त करने की मांग…

1 week ago

चौबारी मेले के कारण बरेली में 14 से रूट डायवर्जन, इन रास्तों से निकलें, भारी वाहनों की नो एंट्री

बरेली @BareillyLive. रामगंगा नदी के चौबारी मेले में कार्तिक पूर्णिमा स्नान के कारण बरेली में…

1 week ago

भाजपा का लक्ष्य पंडित दीनदयाल उपाध्याय के अंत्योदय को साकार करना : पवन शर्मा

Bareillylive : संगठन पर्व के चलते शहर के मीरगंज विधानसभा के मंडल मीरगंज व मंडल…

1 week ago